Nieuwe uitzendregeling uitzendingen naar het Caribisch deel van het Koninkrijk

Sinds 1 juli 2024 is de nieuwe CAO 2024-2025 van kracht. Deze CAO is via CAORijk.nl onder de aandacht gebracht met een publicatie en een nieuwsbericht, dat Rijksbreed is verspreid.

De afgelopen jaren hebben BZK, de vakbonden en 3W samengewerkt om de voorzieningen bij uitzendingen naar het Caribisch deel van het Koninkrijk te actualiseren en een integraal onderdeel te maken van deze CAO. Dat is gelukt. De voorzieningen zijn nu vastgelegd in hoofdstuk 25 van de CAO Rijk en zullen per 1 januari 2025 van kracht zijn. De voorzieningen zijn moderner in vergelijking met de voorgaande regelingen VUBZK, VBRA en KUBZK. De nieuwe regelingen gaan ook gelden voor collega’s van de sector Politie en de sector Rechterlijke Macht die uitgezonden worden naar het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Voor collega’s die vóór 1 juli 2024 zijn uitgezonden of waarvan de uitzending al voor deze datum was aangemeld, geldt overgangsbepaling 26.10.

Informatie over de nieuwe voorzieningen

Op de website van de CAO Rijk via 25. Uitgezonden werknemers naar het Caribisch deel van het Koninkrijk | CAO Rijk Online | CAO Rijk vind je alle informatie over de nieuwe voorzieningen en wat ze concreet inhouden.

Op deze website vind je handige checklists met uitgebreide informatie over plaatsingen naar het Caribisch deel van het Koninkrijk vanaf 2025 en de ondersteuning die 3W daarbij verleent.

Op dit moment hebben we onderstaande checklists geactualiseerd:

Tot 1 januari 2025 blijven de uitzendvoorwaarden van VUBZK, VBRA en KU van kracht. De bijbehorende checklists met informatie over deze voorwaarden blijven daarom op onze website beschikbaar. Na 1 januari worden deze checklists offline gehaald en vervangen door nieuwe versies.

De komende periode wordt de ondersteuning van 3W nog verder aangepast aan de hand van de voorzieningen uit de CAO Rijk.

Vragen en informatie
Mocht je vragen hebben over de nieuwe CAO, kijk dan vooral op de website van de CAO Rijk en de website van 3W. Hier staan de nieuwe regelingen uitgeschreven.

Je kunt ook contact opnemen met het BZelf Team 3W via de e-mail of telefonisch via +31 (0)70 348 4000.